Megyekártya kedvezmények a Conoil üzemanyag töltőállomásokon

Megyekártya kedvezmények a Conoil üzemanyag töltőállomásokon
Élmények megyekártyával

Mostantól Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében egyaránt igénybe lehet venni a Megyekártya nyújtotta kedvezményeket a Conoil üzemanyag töltőállomásokon. A kártya felmutatásával a vásárlók literenként öt forint engedményt kapnak az üzemanyagok árából, illetve a shop termékeit is kedvezménnyel vásárolhatják meg a kutak nyitvatartási idejében.

Lencse Zsolt, a Concordia-Trans ügyvezető igazgatója kiemelte, cégük idén ünnepli megalakulásának 25 éves évfordulóját. Mint mondta, 1995-ben még kimondottan ásványiolaj-termékek szállítása céljából jött létre a cég, az évtizedek során azonban változott a profiljuk, így mostantól Conoil néven találják meg kútjaikat a vásárlók.

Kifejtette, a régióban összesen hét kúttal rendelkeznek, jelen vannak Veszprém megyében (Pápa), Győr-Moson-Sopron megyében (Győr és Győr-Ménfőcsanak), illetve Vas megyében (Szombathely, Körmend és Torony), emellett a közeljövőben szeretnének egy újabb kutat nyitni a balassagyarmati határátkelő közelében. – Ezen a kúton szintén prémium üzemanyagokat értékesítünk majd, illetve adalékokat, AdBlue-t, valamint egyéb shoptermékeket. A Megyekártyával érkezők természetesen itt is kedvezményben részesülnek majd – mondta.

Lencse Zsolt a téli szezon kapcsán hangsúlyozta, november elsejétől az üzemanyagok hidegtűrő-képessége változik: míg a szabvány mínusz 20 Celsius-fokot ír elő, addig a Conoil kutakon forgalmazott üzemanyagok dermedéspontja jóval előnyösebb, mínusz 25-30 Celsius-fok körüli, emellett az üzemanyagaikban egész évben megtalálható még égésjavító adalék. Hozzáfűzte, ez megkönnyíti a hidegindítást télen, ami főleg a dízelautók esetében lényeges. Mindezek mellett gazdag választékban kaphatók shopjaikban téli autóápolási cikkek, többek között szélvédőmosó, fagyálló és jégoldó spray.

Az ügyvezető igazgató megjegyezte, a téli szezon kapcsán nem árt figyelni a kerti kisgépekre. Míg a 95-ös benzin a törvényi előírásnak megfelelően 10 százalék bioetanolt tartalmaz, addig az Extra 100-as prémium üzemanyag esetében (ami hamarosan minden Conoil kúton elérhető lesz)  0,2 térfogatszázalékot tesz ki; a legfeljebb 5 térfogatszázalék biokomponens-részarányt nagyrészt ETBE adagolásával oldják meg, amely stabilabb tulajdonságokkal rendelkezik.

– Ez nagyon fontos a kerti kisgépek üzemeltetése szempontjából, mert a téli leállás során károsodhatnak, korrodálhatnak bizonyos alkatrészek. A túl sokáig tárolt üzemanyag szétválik, mert a bioetanol megköti a levegő nedvességét, és az így keletkezett víz az üzemanyag aljára kerül. A szétvált üzemanyag pedig működési zavarokat, vagy akár súlyos károsodást is okozhat. Az ilyen üzemanyag már alapos felrázás után sem használható fel – hívta fel a figyelmet Lencse Zsolt.

Több Conoil töltőállomáson már 0-tól 24 óráig folyamatosan lehet tankolni az úgynevezett automatákon keresztül. – Úgy látjuk, a jelenlegi járványhelyzetben a vásárlók kiszolgálása is sokkal egyszerűbb az automatán keresztül – fűzte hozzá Lencse Zsolt. Rámutatott, az üzemanyagárak alakulását több tényező, jelenleg a koronavírus-járvány is nagymértékben befolyásolja. (Fontos információ, hogy a megyekártyás kedvezmény jelenleg a kutak nyitva tartás ideje alatt érvényesíthető, az automatánál nem (!). a szerk.) BET

Fotók: Polgár Bettina